SEZAİ ENSARİ:''ÇÖZÜM SÜRECİNE HERKES KATKI SUNMALI''

Sümer Holding Genel Müdürü Sezai Ensari ,Artuklu Haber Ajansı Ankara Temsilcisi ve Haber Sorumlusu İsmail Dinçel'ın Çözüm Sürecine İlişkin Görüşlerini Dile Getirdi...Çözüm sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

28.11.2014 16:49:18 0
        SEZAİ ENSARİ:

Sümer Holding Genel Müdürü Sezai Ensari ,Artuklu Haber Ajansı Ankara Temsilcisi ve Haber Sorumlusu İsmail Dinçel’ın Çözüm Sürecine İlişkin Görüşlerini   Dile Getirdi...Çözüm sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

          Çözüm süreci, bölgenin ekonomik, sosyal, kültürel gelişimi için önemli bir adımdır. Sürecin, başlama aşamasından müzakere sürecine gelmiş olması sevindiricidir.  Bölge terör olayları nedeniyle çok geri kalmıştır. Bu sorunun  mutlaka ülke huzuru  ve bölgenin gelişmesi için çözülmesi gerekir. İnsanların birbirleriyle  anlaşarak kardeşçe, din, dil ırk ayrıma gözetmeden herkesin özgürce dinini, dilini, kültürünü yaşayarak ortak bir paydada buluşması hedeflenmelidir.    Çözüm sürecinde atılan en önemli adım, ana dilde eğitim konusundaki gelişmelerdir. Gereken diğer demokratik adımların da zaman içinde atılması düşünülmelidir. Bölgenin güvenliğinin sağlanması için sürecin bir an önce tamamlanması gerekir. Terör örgütlerinin bölgeden temizlenmesi ön şart olmalıdır.   Bölgede şiddeti sonlandırmak,  terörü bitirmek, silahı ortadan kaldırmak ve siyaseti söz sahibi kılarak sorunları siyasi ortamda çözmek önem arz etmektedir. Dünyada bir çok ülkede bu tür sıkıntılar, sorunlar yaşanmış ancak çözümü kolay olmamıştır. Bu faaliyetlerin sabırla devam ettirilmesi gerekir. Bunun için de kararlı olmak ve provokasyonlara çok dikkat etmek icabetmektedir. TBMM’nin tüm milletvekilleriyle birlikte sürece dahil olması gerektiği görüşündeyim. Hükümet diğer parti gruplarına bilgi vererek  katılımlarına olanak sağlayabilir.  Böylece TBMM iradesinin sürece dahil edilmesi çözümde önemli bir faktördür.Çözüm süreci ile bölgede güvenlik boşluğu asla oluşmamalı alandaki insanlarda bunları bilmelidir. Çünkü süreç güvenliğin daha iyi sağlanması için vardır. Bu aşamada mülki idare amirlerimiz ve bütün güvenlik birimlerimiz, kamu düzeni konusunda hassas olmalı, bölge insanını olumlu yönde motive etmeli, hiç kimseye bahanelere sığınarak provoke etmelerine müsaade etmemelidir. Bu şekilde insanlarda bilgilenerek çözüm sürecine olumlu katkı sağlamış olurlar.Ancak çözüm süreci, milli sınırlarımızdan fedakarlık, yani toprak bütünlüğümüz ile birlik ve beraberliğimizden ödün anlamı, asla taşımamalıdır.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:İSMAİL DİNÇEL


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88